Wensen & verlangens voor 2015

7 januari 2015 0

kundalinirising

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mag het nog? Een heel fijn, gelukkig én gezond 2015! De eerste week van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. Voor mij persoonlijk was afgelopen week dé week om mijn wensen en verlangens voor 2015 op een rijtje te zetten. Ja, wensen en verlangens. Ik stel mezelf dit jaar geen doelen meer. Ik merk namelijk dat het me eerder verstikt en stress geeft dan levenslust. Hoewel onze maatschappij erop ingericht is om zo doelmatig en efficiënt mogelijk te werken, prioriteiten te stellen en iedereen de beste versie van zichzelf te laten worden voelt het voor mij niet (meer) goed om hierin mee te gaan. Een wens of een verlangen klinkt bovendien toch veel leuker, positiever en spannender?

Een korte terugblik. 2014 was best een ‘roerig’ jaar. Een stressvolle periode heeft me oververmoeid gemaakt en daarom heb ik een lange tijd rust genomen. Een nieuw avontuur op werkgebied hield na 6 weken plotseling al op. Het was een jaar van uitrusten, reflectie en het terugvinden van mijn gezondheid en energie. Aan het begin van het jaar was ik vooral ontzettend moe. Aan het einde van 2014 merkte ik echter dat ik, na een pittig retreat van 5 dagen, ik ontzettend snel herstelde. Hoera, vooruitgang! Mijn energie is weer terug en dat was mijn allerbelangrijkste wens voor 2014. 

Het was ook een jaar van uitvinden wat ik écht belangrijk vind in het leven en wat voor soort werk, welke mensen en leuke dingen daarbij horen. Wat geeft me energie en wat slokt energie? Hoe ziet mijn ideale leven eruit? En hoe kan ik dit op een praktische manier voor mezelf invullen? En: hoe kan ik andere mensen helpen?

Er zijn ook ontzettend veel mooie dingen gebeurd. Ik heb veel bijzondere mensen ontmoet. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Ik ben ontelbaar vaak mee geweest op retreat in Friesland en Zeeland om mensen te verwennen met lekker, gezond eten. Ik bezocht de heerlijke stad Barcelona en vervolgens Ibiza, waar ik samen met W van de tofste koffiebranderij naar de mooiste olijfboomgaard reed om leuke excursies te bedenken voor retreats. Ik werkte mee aan de Strawberry Earth Fair in Amsterdam Noord, een bijzonder evenement met bijzondere mensen.
IMG_1245

IMG_0255

Eindelijk had ik tijd om kopjes thee en koffie te drinken met mensen die ik al lange tijd niet gezien had. Vrienden te helpen verhuizen. Lange gesprekken te voeren met mijn ouders. Lange wandelingen te maken met onze hond. Te lezen, veel te lezen. Tijd om de lekkerste ontbijtjes voor mezelf te maken en deze in alle rust op te eten in de zon. Heel veel nieuwe recepten uit te proberen. Zelf brood te bakken, pesto te maken, notenmelk, muffins en nog veel meer. Tijd om mijn lichaam zichzelf te laten herstellen, veel te slapen, te ontspannen en proberen te genieten. Eindelijk – had – ik – tijd!

IMG_1311

Omdat ik even geen huis had mocht ik logeren bij ontelbaar veel vrienden en (stief) familie. Ik voelde me hierdoor een ware stadsnomade, maar wel een heel dankbare. En ik heb eindelijk mijn blog opgericht! Zo leuk. Iets waar ik, door het drukke leven dat ik zelf had gecreëerd, steeds de energie niet voor had. De overgang van drukte naar rust kon echter niet groter zijn, dus 2015 staat voor mij wel in het teken van de balans vinden. Balans tussen inspanning en ontspanning en naar buiten en naar binnen keren. Ik weet inmiddels dat ik niet anders kan dan het volgen van de dingen die aan me trekken, waarvan ik het gevoel krijg dat ik leef. Anders ga ik tegen mijn natuur in en word ik letterlijk ziek. Het leren vertrouwen hiervan en het durven volgen kan soms heel lastig zijn en is een proces van vallen en opstaan. Maar ik weet nu: er is simpelweg geen andere, kortere route. Voelen jullie dit ook zo?

Terug naar wensen & verlangens. Iedereen heeft ze (hopelijk), maar hoe realiseer je ze? Danielle Laporte heeft me daar met haar boeken ‘Fire starter sessions’ en ‘The Desire Map’ enorm mee geholpen. In haar boeken en op haar site laat ze zien hoe je je wensen in kaart brengt en ze ook daadwerkelijk realiseert. Ik raad haar boeken aan iedereen aan. Het zijn geen zelfhulpboeken (al ben ik hier echt een sucker voor) maar praktische en inspirerende gidsen. Ik deel mijn wensen op mijn blog omdat het jullie hopelijk inspireert én omdat het mezelf een duwtje in de rug geeft (ik ga deze post natuurlijk niet in December 2015 teruglezen om te concluderen dat er niets van terecht is gekomen). Daar gaan we!

wishes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Wensen voor 2015

‘Do you know what you want? Start there.’

Van mijn blog Happy by Nature een bedrijf maken en mensen inspireren met voedingsadvies, artikelen en recepten.
Dansen in de huiskamer, danslessen volgen, dansen tijdens het uitgaan. Dansen!
Bokslessen nemen (deze kan ik stiekem al afstrepen, maar ik ga er zeker mee door, boksen is zo leuk om te doen).
Leren fotograferen met een spiegelreflex camera.
3 maanden werken op Ibiza om voedingsadvies te geven & te koken voor retreats (kan ik ook al afstrepen, eind maart vertrekken we).
Van bezig zijn met gezonde voeding, anderen helpen en inspireren en schrijven mijn werk maken.
Alleen op reis. Terug naar Bali om de cultuur & de bevolking echt te leren kennen, yogalessen te nemen, nieuwe mensen te ontmoeten, heel veel te zwemmen in zee en te genieten van het heerlijke gezonde eten.
Een nieuwe leuke woonplaats vinden en een fijne woonomgeving voor mezelf creëren.
Meer boeken lezen (en dan niet alleen kookboeken of boeken waar je iets van leert).
Vaker naar buiten gaan om een wandeling te maken. Ik houd absoluut niet van kou dus dit is een lastige voor mij zodra het frisser wordt.
Baristaworkshop volgen en leren hoe je de lekkerste koffie maakt.
Een (glutenvrije) eetclub oprichten.
Heel vaak eten delen met anderen
Nieuwe leuke plekjes ontdekken om te ontbijten, lunchen of dineren
Nieuwe recepten uitproberen: eitjes bakken in avocado’s, glutenvrije fudge, glutenvrij bladerdeeg, vegan sushi leren maken van F van Sushi by Chispa, eindelijk van bevroren banaan ijs maken deze zomer, de lekkerste gevulde soepen, shakshuka, pompoenbrood, allerlei groentenburgers, carrot cake oatmeal, zoete pastinaaktaart, olijfolie chocoladesaus, koffie maken met de Chemex (eerst een Chemex kopen dus), verder experimenteren met mijn slowjuicer en nog veel meer.
Een aantal keer een weekend weg naar een leuke stad of naar de natuur.
Anderen (veel en vaak) vertellen hoe ik me voel. 
In plaats van de bioscoop, vaker naar het theater en concerten.
Elke dag 3 dingen opschrijven waar ik dankbaar voor ben.
Loslaten. Vertrouwen.

stopdoing

 

 

 

 

 

 

 

Cut the crap
‘A celebration of the stop-doing list.’

Negatief denken.
Me zorgen maken over wat anderen over me denken.
Me overmatig zorgen maken in het algemeen.
Zelfhulpboeken lezen (nee, het boek van Danielle Laporte is géén zelfhulpboek!).
Overmatig tijdschriften lezen. Ik houd van die glimmende bundels papier maar er staat eigenlijk altijd hetzelfde in. En ik houd óók heel erg van boeken lezen. Dus ben ik nu selectiever in wat ik lees. Wél de Volkskrant Magazine, Elle Eten & Happinez (mijn favorieten), géén troep meer.
Minder Facebooken. Ik ben een paar jaar geleden al begonnen met het flink minderen van het volgen van het nieuws, iets dat me overigens heel goed bevalt. Nu die verslavende social media nog. Hoewel het me ook heel vaak inspireert komt er natuurlijk geen einde aan. Het slokt tijd en levert me lang niet altijd iets op!
Dingen doen die ik niet kan en eigenlijk ook niet wil kunnen. Neem het technische stuk van deze blog: het was zo’n opluchting om E te vragen me te helpen. Het scheelde me enorm veel tijd & energie!
Alles alleen willen doen. Iedereen heeft anderen nodig. Lang leve hulp vragen en dingen delen!
Over mijn grenzen gaan. Deze is zó ontzettend 2014. 

 

Waar kijk jij naar uit in 2015? Wat zijn je verlangens en wensen? Deel ze hieronder in de comments, ik ben benieuwd!

Bron quotes: Danielle Laporte

cc4c7ff371e7955f83f97dcab09e6ff4

3 Comments
 • Chris
  januari 7, 2015

  Wauw zus. Ik ben zo onwijs trots op je. Alleen al je kwetsbaarheid delen, ontwapenend&moedig! Mooie blog. Ik vind je verlangenslijst wel lang, maar je hebt heel je leven om die dingen te doen!!! Te gek! Mooie reflectie:) op naar het nieuwe jaar:)

 • Debora
  januari 8, 2015

  Mag ik even zeggen: heel herkenbaar! En erg inspirerend! Bedankt voor de mooie woorden en ik ben het helemaal met je eens. Ook ik ben van mening dat ik niet mee kan gaan in de manier waarop onze maatschappij in elkaar steekt, en de verwachtingen die daarmee gepaard gaan, de lat lag voor mij heel lang veel te hoog. Ook voor mij is het zoeken naar balans, naar de dingen die wat toevoegen, en waar ik van groei, en ook bepalen wat alleen maar energie vreet en niets toevoegt, de ‘nutteloze prikkels’ wil ik graag achterwege laten. Zoals idd nieuws, facebook, tv enz.
  Dus zoals ik al zei: herkenbaar! 😉 Heel veel geluk voor het nieuwe jaar en ik hoop dat je je wensen kunt realiseren (en genieten van de weg er naar toe!)

  • simonebraaksma
   januari 8, 2015

   Hoi Debora, natuurlijk mag je dat zeggen! Juist zo fijn om je kwetsbare te kant te laten zien en ervaringen uit te wisselen:) Wat fijn dat je je bewust bent geworden van wat je energie kost en wat je juist energie oplevert. Dit is al zo’n goed begin! Ik wens jou ook ontzettend veel geluk, liefde & gezondheid voor 2015 (en daarna!), ik weet zeker dat je steeds dichter bij jezelf komt door dit proces. Heel erg bedankt voor het delen van je ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *