The Secret Yoga Club

26 november 2015 0

Stadwild_TheSecretYogaClub_1

Al zo’n 7 jaar ben ik fan van yoga. Een ‘ohm’ hier, een ‘downward dog’ daar; ik kan er geen genoeg van krijgen. Maar ik houd van verandering. En van de boel een beetje opschudden. En zie daar, precies op het juiste moment, een mailtje van Stadswild in mijn inbox: ‘Stadwild Secret Yoga Club: een full body workout met atletische yogi’s, steeds op een andere geheime locatie’. Geen twijfel over mogelijk, hier moest ik bij zijn.

Deze club is niet bedoeld voor control freaks, laat ik dat meteen duidelijk maken. Of, misschien juist wel… Je krijgt namelijk pas op de dag van het event te horen waar je je yogamat uit mag rollen. De locatie & docent zijn elke editie weer anders. En dat is stiekem best een goede manier om je weekplanning even los te laten. Want: wat gaan we precies doen? En waar? Wat moet ik aan? En hoe lang duurt het? Je hebt simpelweg geen idee. Lekker loslaten dus. En laat dat nou net helemaal yogi zijn.
Stadswild_TheSecretYogaClub_4

Om 12.00u, op de dag van het event, open ik vol verwachting mijn mailbox. Tadaa: het wordt Panama! Juist, een nachtclub. Hoe leuk is dat! Dik een half uur te vroeg meld ik me bij Angélique van Stadswild. Ik vraag of ik alvast mijn yogamat ergens mag uitrollen om even te relaxen. Ze lacht. Dat gaat dus niet gebeuren. Ik moet mijn mat inleveren en er wordt voor mij bepaald waar ik ga liggen. daar gaat mijn planning. En… laaaat los!

Mijn meest sexy yogapakje gaat aan en mijn lippen stift ik knalrood. Ik bedenk me dat dit de eerste keer is dat ik überhaupt lippenstift op doe naar een yogales. Want hé: het gaat er toch niet om hoe je eruit ziet? Hoe niet-yoga wil je het hebben? Toch zet dit me aan het denken. Waarom zou je minder yogi zijn als je aandacht aan je uiterlijk besteedt voordat je op je mat stapt?

Ik kijk rond in de garderobe van Panama en concludeer: iedereen ziet er heerlijk funky uit. Tijgerleggings, felgekleurde haarbanden: het feest is al begonnen voordat het feest is begonnen. Yoga is niet alleen voor zweverige types. Yoga is niet serieus. Yoga is léuk! En daar hoort een goeie outfit zeker bij.
Stadwild_TheSecretYogaClub_2

Na een gezond sapje is het dan eindelijk tijd voor onze Secret Yoga experience. De lichten gaan uit, DJ Jermain neemt plaats achter zijn DJ Booth. De krachtige flow les van Stadswild’s yogadocente Wilma is dus echt een fluitje van een cent met de fijne tunes Jermain op de achtergrond. Denk: ‘sexual healing’ van Marvin Gaye en ‘Let the music play’ van Barry White. Ik merk echt dat de muziek me energie geeft waardoor de houdingen makkelijker worden.
Stadswild_TheSecretYogaClub_6

Het enige nadeel is dat ik als danser met geen mogelijkheid stil kan blijven staan. Ik bedoel: Panama, een DJ, een groep gepassioneerde, toffe mensen. Dan is het nogal een uitdaging om geconcentreerd in de warrior te blijven staan. Dit is yoga 365 graden anders-dan-anders.

Angélique vat het op haar website heel goed samen: ‘De essentie van Stadswild is bestaande concepten vanuit een ander perspectief zien. Een beetje minder ‘zo is het’, een beetje meer vrijheid en ruimte voor eigen interpretatie’. Zo. Dat is gelukt. En nu naar de bar voor een whiskey. Proost!

Ook een Secret Yogi worden? Schrijf je in via de website van Stadwild en je krijgt een mailtje in je inbox als er een nieuwe les gepland staat. Span-nend! Ik kijk nu al uit naar de volgende editie. 

No Comments Yet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *