Sporten in een hot cabin bij bbb healthclub: maand #6 (resultaten)

8 januari 2017 0

All good things come to an end. Zo ook het sporten bij bbb healthboutique. Ik heb jullie in mijn vorige blogs alles al verteld over dit fijne concept. Ik sluit daarom af met waardevolle inzichten, resultaten, cijfertjes, kilo’s, centimeters. Want… dat willen jullie natuurlijk weten! 

Wat heeft al die uren zweten in de warmtecabine, de talloze HIIT-lessen en de hot yoga me opgeleverd? Nou, een hoop kan ik je vertellen. Ik schreef al eerder dat het regelmatig, maar kort (maximaal 45 minuten, meestal een half uurtje) bewegen perfect bij me past omdat ik er energie van krijg in plaats van dat het me energie kost.

Sport ik langer (meer dan 60 minuten) dan ben ik na m’n workout juist vermoeider dan daarvoor. Een mooi inzicht dat ik verworven heb in 2016. Het sporten in de warmte bleek een uitkomst: ik heb nog nooit zo weinig spierpijn gehad en laten we eerlijk zijn: in de winter duik je dus echt met plezier zo’n warmtecabine in. Zelfs als het niet de bedoeling is dat je erin gaat chillen, maar sporten. 

bbbhealthboutique-haarlem

Ik heb in 6 maanden flink wat spierkracht opgebouwd, ik ben weer wat leniger geworden (mede door de warmte in de cabine gok ik en de yogalessen die ik ernaast volgde). Nog belangrijker: het sporten gaf me niet alleen een krachtig lichaam, maar ook een krachtige mind. Bijzonder hoe dat werkt; dat werken aan je lichaam altijd in directe relatie tot je geest staat. 

Goed voor mijn lichaam zorgen, in alle opzichten, geeft me zelfvertrouwen en creëert zelfliefde- en waardering. Herkennen jullie dit? Naast een gezonde geest, is het hebben van een beetje een knap lichaam natuurlijk ook prettig. Vlak voor mijn laatste bbb cabineles plan ik een meetmoment in bij een van de coaches om te checken hoe het daarmee staat. Verrassend genoeg ben ik geen (!) kilo afgevallen het afgelopen jaar.

Teleurstellend? Nee, voor mij helemaal niet. Dat was namelijk het doel niet. Mijn doel was: een fit lichaam, werken aan opbouw van mijn energie en ja, ook een stukje strakker worden. Dat is alledrie gelukt. Hoewel ik niet ben afgevallen is er in totaal wel 24 cm af. Gemeten over mijn gehele lichaam dus.

Specifieker: 4 cm van mijn taille, 3 cm van mijn heupen en 2 cm van mijn armen. En dat zonder een gram af te vallen, geinig toch? Mijn persoonlijke advies aan jou luidt dan ook: gooi die weegschaal uit het raam, kijk in plaats daarvan af en toe in de spiegel, heb lol in bewegen en geniet. Ik heb helemaal zin om mijn sportieve ritme in 2o17 (en daarna) vol te houden. Let’s do this. 

Ook een keer bbb proberen? Boek hier een proefles.

Benieuwd hoe mijn eerstetweedederdevierde & vijfde maand verlopen zijn? 

No Comments Yet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *