Sporten in een hot cabin bij bbb healthclub: maand #5

9 november 2016 0

Denk je dat je geleerd hebt van het verleden, kom je jezelf flink tegen. Dat was het thema van afgelopen maand. Best confronterend. Ik stelde niemand minder dan mezelf teleur.

Een negatieve ervaring was het echter allerminst. Eerder een gevalletje met-je-neus-op-de-feiten-worden-gedrukt. Mijn 5e maand bij bbb zit erop en deze heeft me weer nieuwe lessen geleerd. Geen bbb-lessen dit keer, maar heuse levenslessen.

Discipline of… jezelf voorbij rennen?

Ik ben van nature aardig gedisciplineerd. Als ik ergens aan begin, ga ik er vol voor. En ja, dit geldt dus voor zo’n beetje alle facetten in mijn leven. Gezond eten? Natuurlijk zondig ik weleens, maar 80 procent van de tijd kies ik de verantwoorde optie. Werk? Aan overwerken doe ik niet maar als ik werk ben ik gefocust en werk ik hard. Verliefd? Dan ga ik voor 200 procent voor je. Sport? Ik geniet van bewegen en heb het echt nodig, maar als ik niet 3 keer per week bij bbb ben, vind ik dat ik niet genoeg gedaan heb.

Hoewel dit me ver heeft gebracht, is dat waar je goed in bent helaas ook vaak je valkuil. Discipline dus. Het lukt me steeds vaker hoor: écht goed luisteren naar mijn gevoel en daar ook naar handelen. Maar soms… ga ik gewoon keihard op mijn bek. Excuse my French. 

happybynature-bbbhealthclub-2

Gas terug

Zo kwamen afgelopen maand mijn hormonen flink om de hoek kijken. Die maandelijkse periode dus. Ik noem: PMS, moe, moe, moe en had ik al moe genoemd? Ik voelde me niet beter dan de vaatdoek op het aanrecht en ik geloof dat ik er ook zo uitzag. Niet het moment om te gaan sporten dus. En wat doe ik? Braaf naar bbb. En nee, geen rustige yin yogales (die hebben ze, een hele fijne zelfs) maar een HIIT (high intensity interval training). En dan krijg je de rekening gepresenteerd. Goed ook.

Gedisciplineerd als ik ben (aargh) wilde ik de les tot het einde volhouden. Tot docente Merel mijn lijkwitte hoofd zag en riep: ‘Gaat het wel’? Toch maar de les uit. Frisse lucht. Ik moet liggen. Eenmaal thuis springen de tranen in mijn ogen: waarom moet ik toch altijd dóórgaan? Nog dagen heb ik flashbacks naar de periode dat ik uitgeput thuis zat, een aantal jaar geleden. Het nummer ‘lesson learned’ van Alicia Keys popt op in mijn hoofd. 

‘Yes I was burned but I called it a lesson learned
Mistake overturned
So I call it a lesson learned
My soul has returned
So I call it a lesson learned
Another lesson learned’

bbbhealthclub-3

Doen wat goed voelt 

Ik ben blij met mijn krachttraining-programma, maar voortaan skip ik ‘m als ik écht moe ben of me niet goed voel. Die week skipte ik mijn gewone lessen en heb ik in plaats daarvan een rustige yogales gevolgd. En een lange wandeling door het bos gemaakt. De lessen die je nog niet helemaal hebt geleerd blijven zich herhalen in de vorm van dezelfde patronen en valkuilen. Tot je zelf uit het cirkeltje stapt!   

Inmiddels voel ik me weer prima en ben ik lekker aan de slag met mijn combi kracht 3 programma. Op donderdagavond relax ik tijdens de yin-yogales van Nadine (aanrader!) en met coach Nicky duik ik af en toe het park in voor een rondje. Het bewegen in de warme cabines bij bbb is zéker in deze grijze, natte herfstmaanden een uitkomst. Lekker opwarmen! 

Resultaat gegarandeerd

En die fysieke resultaten? Die zijn er wel als je bij bbb sport, óók als je een keer een weekje iets minder doet. Ik krijg nog steeds regelmatig complimenten over mijn lichaam (bij deze: dank!) en ik voel me over het algemeen fit, krachtig en in balans. En daar ben ik zo ontzettend dankbaar om. Wanneer ik mezelf de komende periode stiekem push om door te gaan – op welk vlak dan ook – lees ik mijn eigen blog terug. Helpen jullie me herinneren? Liefs! 

Benieuwd hoe mijn eerstetweedederde en vierde maand verlopen zijn? 

1 Comment
  • frouke
    november 19, 2016

    Ik ben trots op jou! Afentoe val je weer maar je staat 10x sneller op :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *