Sporten in een hot cabin bij bbb healthclub: maand #4

28 september 2016 0

Wow! Ik volg alweer 4,5 maand de sportprogramma’s van bbb. Op dag 1 van de opening van bbb in Haarlem stond ik paraat en over 1,5 maand zit ’t erop. Vele lessen verder (van yoga tot pilates en van een matig intensieve cabineles tot krachttraining) sta ik nu hier. Tijd voor een update!

Sun & Shine challenge

Bam. Die heb ik dus mooi gehaald. Ik vertelde erover in mijn vorige blog; 6 weken lang minimaal 3 keer per week sporten om energiek de zomer door te komen. Geloof me: zo’n challenge maakt je fanatiek.

Het ging me dus écht niet gebeuren dat ik ‘m niet zou halen. Stel je voor. En dus lag ik met 30 graden (hallo zwoele zomerdag) gewoon te zweten in een cabine. Ach, het scheelde dat het buiten ook bloedheet was.

bbbhealthclub_happybynature_1

Eind oktober begint trouwens een nieuwe challenge: Celebrations & Preparations. De insteek: 4 weken lang suikervrij eten (plus food coaching, e-coaching en lifestyle coaching) om je voor te bereiden op het feestseizoen. Leuk!

Shapen die boel

De eerste maanden heb ik een programma gevolgd dat focust op benen en armen. Heel fijn, want ik zie duidelijk resultaat. Vooral mijn benen zien er prima uit, mijn armen gespierd krijgen blijkt een grotere uitdaging. Zachte bovenarmen mogen dan als ‘vrouwelijk’ worden gezien, van mij mag de boel wel wat strakker.

Regelmatig sporten (een keer of 3 in de week, liefst krachttraining, aldus bbb coach Nicky) en die mooie, gespierde armen komen ‘vanzelf’ in zicht. Ware het niet dat ik óók enorm van lekker eten houd (wel 80% van de tijd gezond, maar toch) en ik een bord pasta of een fijn glas gin-tonic – op z’n tijd – niet wil laten staan. Dat wordt een uitdaging. Zeker nu ik denk; ‘goh, een sixpack voor m’n dertigste zou ook wel geinig zijn’.

bbbhealthclub_happybynature_2

Hoe houd je het vol?

Inmiddels ben ik overgestapt op een kracht programma dat focust op buik, billen en armen. Daarnaast volg ik 1 keer per week een HIIT training (high intensity interval). Een mens moet zichzelf blijven uitdagen, toch? Bovendien merk ik dat het regelmatig bewegen mijn hoofd leeg maakt. En dat is best prettig in een tijd waar prikkels continu aanwezig zijn.

Soms heb ik het even moeilijk met mijn sportritme. Ik heb zeker niet altijd zin om te gaan en sporten met spierpijn van de vorige workout (pff) is geen pretje. Cliché maar waar: als je eenmaal gedoucht en wel op de bank ploft is ’t het allemaal waard.

Inmiddels voel ik goed aan wanneer ik wel of juist niet moet gaan sporten. Als ik echt moe ben, mijn spieren rust nodig hebben of iets anders belangrijker is (vrienden, familie) dan skip ik m’n training. Prima. Want ik weet dat ik de draad toch weer oppak! 

Voeding

Hoewel ik al belachelijk gezond eet (heerlijk!) heb ik de afgelopen maanden extra aandacht besteed aan mijn eetpatroon. Nu ik iets meer sport probeer ik wat meer op mijn eiwitinname te letten. Het liefst krijg ik dit binnen door plantaardige voeding (bijvoorbeeld donkere bladgroenten, hennepzaadjes), maar ik eet ook af en toe eieren en een stukje vis of vlees van goede kwaliteit en afkomst.

Ik heb een natuurlijke voorkeur voor zoet eten (koolhydraten!) dus dit is een puntje van aandacht. Gelukkig lukt het me steeds beter om extra eiwitten toe te voegen aan mijn maaltijden.

bbbhealthclub_happybynature_3

Dag winterblues

Ook nu het weer wat kouder wordt – hallo bank, thee en een boek – hoop ik gemotiveerd te blijven om te sporten. Ik weet van mezelf dat ik dit lastiger vind in de Hollandse wintermaanden. Gelukkig bestaat er zoiets als de bbb coach. Die belt je gewoon van de bank af. Bovendien; doelen zijn er om gehaald te worden dus ik ga dóór. Jij ook?

Benieuwd hoe mijn eerstetweede en derde maand verlopen zijn? 

No Comments Yet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *