Sporten in een hot cabin bij bbb healthclub: maand #3

16 augustus 2016 0

Na 3 maanden sporten bij bbb heb ik de smaak aardig te pakken. De weg naar de sport boutique weet ik steeds makkelijker te vinden en ik krijg er zowaar lol in. Op een dag zat al mijn sportkleding in de was en toen bedacht ik me: dan ben je best goed bezig. 

Die 3 krachttrainingen per week staan muurvast in mijn agenda; lunches, etentjes, filmavonden: ik plan ze allemaal om mijn sportafspraken heen. Tsja, het is dus echt een kwestie van prioriteiten stellen.

Persoonlijk programma

De eerste maanden ben ik aan de slag gegaan met een programma dat focust op buik en benen. Na 2 maanden vindt coach Nicky het tijd voor een nieuw programma en ik eigenlijk ook. Het leuke aan deze manier van trainen – oefeningen in een warmtecabine – is dat je echt kunt shapen. Ik kies een nieuw, zwaarder trainingsschema dat focust op benen en billen. Work that ass.

Hoe mijn sportprogramma er nu uitziet? Meestal duik ik op maandag meteen na mijn werk de cabine in en volg mijn programma. Op woensdag ben ik vrij en heb ik meer tijd. Dan blok ik sowieso een half uurtje om te sporten. In het weekend ga ik – ter afwisseling – met een groepje bootcampen in het park (ga je ook mee?). Het lastigste vind ik het om mezelf te motiveren na een drukke werkdag. Dan ben ik prikkelbaar en is mijn lichaam moe. Ik probeer goed naar mijn lichaam te luisteren om erachter te komen of ik écht moe ben of mijn hoofd simpelweg vol is. 

Be mindful

Bij bbb komt alles aan bod: beweging, gezonde voeding én goed voor jezelf zorgen. Voordat coach Charlotte mijn ideale lifestyle programma samen kan stellen, dien ik een uitgebreide online test te maken. De vragenlijst is samengesteld door een team van fysiotherapeuten, hormoonfactor-trainers , diëtisten en psychologen. 

Tijdens een gesprekje lopen we mijn antwoorden na. Conclusie? Er zijn 2 profielen waar ik hoog op scoor: ‘Be slim’ en ‘Be mindful’. Ik mag kiezen welke ik als leidraad wil. Ha, die keuze is zo gemaakt. Mindful probeer ik elke dag te zijn, maar dit blijft m’n grootste uitdaging. Ik ben perfectionistisch aangelegd en wil zo veel mogelijk uit het leven halen. Be mindful dus.

Superhandig: online vind ik allemaal tools om mee aan de slag te gaan: een sheet met meditatie-tips bijvoorbeeld en inspirerende info over voeding en gedrag, emotie-eten en nog veel meer.

Sun & Shine challenge

Omdat ik toch al lekker bezig ben besluit ik mee te doen aan de ‘Sun & Shine challenge’. De bedoeling? Met een groepje gaan we 6 weken lang werken aan het opbouwen van extra kracht. De uitdaging: minimaal 3 keer per week sporten (ja, ook als je toevallig op vakantie bent) en extra letten op je voeding. Een power challenge dus.

We krijgen allemaal een stempelkaart (hoera!) en ik ben na elke workout als een kind zo blij dat ik weer een bloemen- of hartjesstempel op m’n kaart kan zetten. Het leven is soms zo simpel.Trouwens: bbb organiseert elk jaar 4 van dit soort toffe events, gratis toegankelijk voor leden. 

Langs de meetlat

En jahoor, daar is ‘ie: het langverwachte meetmoment. Ik heb geleerd van de vorige keer en trek mijn allermooiste setje aan (mij krijg je niet meer). Alhoewel afvallen niet mijn doel is, ben ik toch benieuwd naar mijn vorderingen. Ik sport nu al 3 maanden braaf 3 keer per week en eet altijd al heel gezond (uitzonderingen daargelaten). 

Natuurlijk heb ik mijn proces zelf ook bijgehouden in de spiegel: vooral mijn benen en billen zijn strakker geworden. Ook mijn buik is lekker plat. Mijn eerste meting kreeg ik na 1,5 maand: toen was er 3 centimeter af rond mijn taille en 2 rond mijn heupen. Charlotte meet vakkundig al mijn lichaamsdelen op en jahoor: ik ben overal nog een centimeter kwijt. Wow! Dat gaat best snel. En dat terwijl ik nog steeds een chocolade-verslaving heb en ook de kaas niet kan laten staan. Ach, balans is gezond toch?

Ik ben niet afgevallen maar dat is niet zo gek, aldus coach Charlotte. Je ontwikkelt tenslotte spiermassa en daar word je eerder iets zwaarder dan lichter van. Ik vind het allemaal prima, zolang ik me maar lekker voel in mijn lichaam. 

bbb_foto2_blog3

14055132_1113996095334063_8251381029365016557_n

Fit zijn is fijn

Nog 3 maanden te gaan en het voelt totaal niet als aftellen. Sterker nog: ik zit er net lekker in. Op 29 augustus eindigt de Sun & Shine challenge maar deze manier van trainen bevalt me wel. Ik ga er dus lekker mee door. Fit zijn is fijn. Op naar maand 4!

BBB_foto1_blog3

Benieuwd hoe mijn eerste en tweede maand verlopen zijn? 

1 Comment
  • Christel
    augustus 17, 2016

    Foto’s ;)!!! Ik zag inderdaad echt ronde billen en gespierde benen, knap hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *