Sporten in een hot cabin bij bbb healthclub: maand #2

8 juli 2016 1

Het is woensdag, mijn vrije dag, en ik heb nergens zin in. Althans: niet in activiteiten waar ik me fysiek voor uit zou moet sloven. Ha, dikke pech voor mij. Vandaag staat namelijk weer een sportafspraak én een food coaching gesprekje gepland. Met lichte tegenzin trek ik m’n sportpakje aan en gris ik mijn eetdagboekje van tafel. Daar gaan we. Geen excuses bij bbb!

Meten is weten

Eenmaal binnen, fijn geïnstalleerd aan tafel met een kop thee, vergeet ik mijn eigen gezeur alweer. Of ik al gemeten ben, vraagt bbb eigenaresse Marlene. Ehm, gemeten? Ik? Wat dan? Die had ik niet aan zien komen. Lichtelijk panisch vraag ik me af wat voor ondergoed ik aanheb. Ik weet het niet meer. Moet alles uit? En wanneer heb ik mijn benen eigenlijk voor het laatst geschoren? Goed; wat moet, dat moet, denk ik maar.

Gelukkig valt het behoorlijk mee. Nicky en Charlotte stellen me meteen op m’n gemak en meten me met grote precisie op. Alle info gaat in mijn persoonlijke map. Ik ben benieuwd of ik over een week of 6,7 wat centimeters ben verloren. Zou stiekem toch best leuk zijn.
BBB_blog2_beeld1

Salades en chocolade

Precies 6 dagen lang heb ik exact bijgehouden wat ik heb gegeten en gedronken. Nu heb ik dat wel vaker gedaan (want: een verleden met fikse darmklachten en oververmoeidheid) maar het was weer even geleden. Toevallig ben ik zelf voedingsconsulent en schrijf ik over eten, toch zit er een verschil tussen weten en gedrag.

Qua gezond voedingspatroon zit ik wel goed. Marlene heeft zelf niéts aan te merken op mijn eetdagboekje. Ik besteed inderdaad veel aandacht aan mijn voeding en eet heel gevarieerd. Toch haal ik zelf nog even mijn chocolade verslaving aan. Marlene heeft er duidelijk niet zo’n moeite mee: als dat zo’n beetje mijn enige guilty pleasure is, waarom niet? Die paar kopjes koffie op een dag zijn ook helemaal oké. Opgelucht haal ik adem. Ik besluit om morgen meteen nieuwe repen in te slaan. Wel met minimaal 75% cacao natuurlijk. Hé, ik neem dit avontuur serieus.

Heb je mijn ervaringen van maand #1 ook al gelezen?

Marlene geeft me nog wel een tip: regelmatig eet ik nog iets vlak voordat ik ga slapen. Dan heb ik gewoon weer trek en ik houd niet van een hongergevoel (wie wel?). Nu ben ik hier vooral om fit te blijven (en ja, iets strakker zou ook fijn zijn) maar wie af wil vallen kan beter niets eten na 20.00u. Iets kleins na het eten kan wel: bijvoorbeeld een banaan of een hand noten. Goede tip, ik besluit het te proberen de aankomende weken! Online vind ik nog veel meer inspiratie: speciale voedingsprogramma’s die je kunt volgen (detox, bij zwangerschap, om kracht op te bouwen), een voorkeurslijst van producten en nog veel meer. Zo handig!
BBB_blog2_beeld2

Comfort en afwisseling

Nu willen jullie natuurlijk weten: hoe gaat het sporten me af? Nou, best goed eigenlijk. Ik heb meestal zin om erheen te gaan en voel me fijn en welkom bij de coaches. Het sporten in een warmte cabine voelt prettig aan voor mijn spieren. Ik heb zelfs nog geen één keer spierpijn gehad na een training! Hoewel ik nu al minstens een maand dezelfde oefeningen uitvoer verveelt het niet. Dat komt ook omdat ik af en toe een bbb30 lesje volg (ook in een cabine) of ga voor pilates of yoga. Die afwisseling maakt het echt leuk.

De persoonlijke aandacht vind ik heerlijk. Waar word je nou ontvangen voor een sportles? In welke andere sportgelegenheid (met uitzondering van personal trainers) kennen ze je bij naam? Waar hangt een zijdezachte kimono naast de douche op je te wachten? Nergens naar mijn weten. Natuurlijk, die workouts zul je zelf moeten uitvoeren. Maar verder is dan ook aan al-les gedacht.

Ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar volgens mij zijn er al een paar centimeters af. M’n broeken zitten ietsje losser en mijn sleutelbeenderen lijken meer zichtbaar. Als ik op een zonnige zondag in een goede bui besluit te gaan rennen loop ik zo 6 kilometer. Zonder te oefenen, want hardlopen, dat is niet zo m’n ding. Zou ik dan toch… Conditie opbouwen? Yes!

Planning = key

Ik voel me al fitter, mijn lichaam begint te wennen aan de trainingen en ik krijg er nog lol in ook. Thuis plan ik alvast mijn afspraken voor de aankomende weken in. Dat heb ik inmiddels geleerd: gezond leven, dat vereist wat planning – en discipline. Maar dan, dan voel je je ook goed. Ik besluit me ook in te schrijven voor de speciale Sun & Shine challenge die op 15 juli start. Doe je ook mee? Let’s hit it this summer!

Benieuwd naar mijn ervaringen van maand #1? Je leest ze hier

No Comments Yet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *