Pink breakfast bowl

26 augustus 2015 0

HappybyNature_PinkBreakfastBowl

 

Herinner je je die eindeloze zomers nog, van toen je klein was? Ontelbare keren naar het strand, lange avonden buiten spelen, de tijd die simpelweg niet bestond. Velen van ons kunnen hier alleen maar met weemoed naar terug kijken. Als we 2 weken vakantie kunnen opnemen hebben we geluk en de verrassing als we terugkeren is een dubbele hoeveelheid werk.

Dit jaar voel ik me weer een klein beetje dat meisje van zeven. Mijn zomer begon namelijk op 31 maart op Ibiza en ook hier in Nederland is summer still there. Ik ben nu al vaker naar het strand geweest dan de afgelopen drie jaar bij elkaar opgeteld. Dat ik om de hoek van het strand woon helpt natuurlijk mee, maar toch.

Het fijnste aan de zomer vind ik dat het complete leven zich naar buiten verplaatst: feestjes in de stad, eten op het dakterras, de mensen in mijn straat die kletsen op een bankje voor hun huis. Afgelopen weekend was zo’n heerlijk zomerweekend. Zaterdagavond tot laat in mijn zomerjurk in de stad, de volgende dag met vrienden op het strand, een beetje zwemmen, geinen, lummelen en balletjes overtikken.

Klinkt als een zorgeloze zomer hè? Niet helemaal! Hoewel de zomer een fijne lichtheid met zich mee kan brengen vaagt ze meestal niet al je zorgen weg. Geeft ook niet, want hé: dat is het leven. Inmiddels ben ik 2 maanden terug uit Ibiza en mijn leven hier is nog steeds een tikje rommelig. Ik had tijd nodig om te wennen aan mijn nieuwe huis, heb veel tijd gestopt in het vinden van een parttime baan en daarvoor ontelbaar veel mensen gesproken. Ondertussen ben ik mijn eigen bedrijf verder aan het opbouwen, iets wat me veel energie geeft. Er komen een aantal heel leuke dingen aan!

Ergens mee stoppen en opnieuw beginnen kost veel tijd en energie, maar als je kiest vanuit je hart levert het je altijd méér op. Misschien herken je dit wel? Vallen en opstaan en vooral vertrouwen hebben en dóórgaan zijn zo belangrijk. Ondertussen is het wel slim om goed voor jezelf te zorgen, onder andere door goed te eten. Daarom maakte ik vanochtend dit zomerse zoet-zure ontbijt voor mezelf. Zelfs als je het fenomeen ochtend het liefst over zou slaan maakt deze roze kom je vrolijk. Je maakt dit ontbijt ook nog eens in 5 minuutjes. Beloof je me dat je volop geniet van deze lange, mooie zomer? Doe ik het ook.

Pink breakfast bowl

Voor 1 portie

1 banaan
Hand rode of andere bessen van het seizoen
50 ml amandelmelk
Snuf kaneel
Snuf kardemompoeder

Blender of staafmixer

Ideeën voor toppings: extra verse bessen, zelfgemaakte granola (bijvoorbeeld deze knapperige boekweitgranola met pompoenpitten), gehakte noten, cacaonibs, kokosrasp, boekweitkorrels, een schepje pindakaas of notenboter, maar ook vers gehakte munt en tijm passen er perfect bij.

Mix alle ingrediënten in een blender of staafmixer tot er een romig geheel ontstaat. Schenk in een kommetje en top af met alles waar je zin in hebt!

2 Comments
 • Debora
  september 3, 2015

  Herkenbaar 😉 En mooi omschreven… Inmiddels is het zomerweer een beetje ten einde, maar ook ik heb ouderwets van deze zomer genoten!! En meerdere smoothie(bowl)s gegeten, zó lekker ;P
  Succes met je nieuwe projecten!

  • simonebraaksma
   september 5, 2015

   Wat heerlijk! Ja… daar lijkt het wel op he? Maar wie weet… komt er nog een indian summer! Laten we erop hopen. Fijn toch, om met de seizoenen mee te eten? Na de smoothie (bowls) weer lekker aan de warme pap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *