Mijn laatste weken op Ibiza

18 juni 2015 0

HappybyNature_Ibiza_7Nog dik een week en dan zet ik mijn zongebruinde voeten weer op Nederlandse bodem. Mijn Ibiza avontuur zit er bijna op! En dat voelt gek, heel gek. Na 3 maanden voel ik me hier helemaal thuis. Ik ken het eiland, kom regelmatig bekenden tegen en het mannetje van de groentewinkel in het dorp begroet me als ik langsloop. Het adembenemende uitzicht als ik wakker word, aan het einde van de (werk) dag even naar het strand voor een frisse duik, wandelen door de bergen: zo ziet mijn leven er op dit moment uit. En hoe bijzonder het ook blijft, het went!

HappybyNature_Ibiza_22

Hoewel er nog 1 yoga retreat op de planning staat ben ik mentaal al voor 50% in Nederland. Langzaam voel ik dat ik weer een nieuwe stap ga maken. Aan de ene kant lastig omdat ik hier nu echt een leven heb opgebouwd, aan de andere kant heeft het ook weer iets heel moois. Ik heb zin om mijn familie en vrienden weer in het echt te zien. Skype en Facetime zijn leuk, maar elkaar aankijken, knuffelen en samen lachen haalt het natuurlijk niet bij een blauw schermpje. Het eiland is fantastisch en ik geniet hier elke dag met volle teugen. Maar ik heb ook weer zin in de energie van de stad, nieuwe dingen ontdekken, een nieuw huis, een nieuwe parttime baan en mijn plannen met Happy by Nature uitrollen.

HappybyNature_Ibiza_19

Het zijn toch de kleine dingen die je mist. Ik heb al 3 maanden geen tv gekeken of nieuws gevolgd. Echt heerlijk, maar nu heb ik ineens zin in een filmavond op de bank of een bezoek aan een fijne bioscoop! Ik kijk weer uit naar een verse Volkskrant op zaterdagochtend. Mijn eigen spullen om me heen hebben. Slapen in mijn eigen, fijne bed – in een koele kamer! Ik heb ook zin om tassen vol met biologische boodschappen te doen, dat is lastiger te verkrijgen op Ibiza namelijk. Ik eet dus al 3 maanden gif, maar ach een mens kan wel wat hebben.

HappybyNature_Ibiza_24HappybyNature_Ibiza_5HappybyNature_Ibiza_6

Aan de andere kant weet ik ook zeker dat ik veel elementen van mijn leven hier ga missen. Rustig wakker worden met de geluiden van de natuur (in plaats van schoonmaakmachines in de winkelstraat!), de enorme vrijheid die ik hier ervaar, de magisch blauwe zee waar we met een kwartiertje rijden al zijn, de stilte en tegelijkertijd de energie van het eiland, zingende en dansende mensen, de bijzondere hartelijkheid van de lokale bevolking en alle niet normaal toffe hotspots. Ook ga ik de ongelooflijk volle, zoete smaak van de Spaanse sinaasappels, citroenen, tomaten en… eh, waarvan niet, missen!

Ibiza, ik ga nog een week enorm van je genieten. En Nederland, je hebt nog een week om je flink op te warmen voor mij, want die kou, die trek ik dus niet meer. Tot heel snel!

HappybyNature_Ibiza_29HappybyNature_Ibiza_26HappybyNature_Ibiza_25

No Comments Yet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *