Keep calm & trust your body

10 februari 2015 0

Keepcalm_trustbody

Sinds een maandje zit ik op boksles. Na een tijd joggen & yoga had ik zin in een meer explosieve vorm van sport. We boksen met ongeveer 16 vrouwen en mannen op muziek; een combinatie van zaktraining, conditietraining en buikspieroefeningen. Ik had nooit verwacht dat ik het zó leuk zou vinden, je zou het zelfs verslavend kunnen noemen.

Hoewel ik nog steeds van yoga en wandelen houd, merk ik dat ik steeds meer behoefte krijg aan een beetje pit. Dansen blijft ook een grote favoriet (zou het ook iets met de muziek te maken hebben dat ik boksen zo leuk vind?!). De bokslessen zijn voor mij pittig. Zeker na mijn burnout, die ongeveer driekwart jaar heeft geduurd en waar ik soms nog steeds de nasleep van voel.

Het kan dus gebeuren dat ineens – maar dan ook écht ineens – alle energie uit mijn lichaam verdwijnt. Althans, zo voelt het. Ik weet niet zeker of dat ook daadwerkelijk gebeurd. Vorige week maandagavond was zo’n moment. Ik was de hele dag al moe maar ging toch naar de les ’s avonds. Ik vind het tenslotte leuk en soms krijg je ook juist energie van sporten. Vandaag niet! Na 10 minuten hield ik het voor gezien, ik voelde me totaal uitgeput.

Dit zijn altijd lastige momenten omdat mijn geest het liefst altijd door wil gaan maar mijn lichaam keihard ‘stop’ zegt. Vervelend om op zo’n moment te moeten stoppen maar inmiddels heb ik dit aardig te leren accepteren. Moeilijker vind ik het om de volgende les weer vol vertrouwen in te gaan…

Gisteravond voelde ik me weer vermoeid, de nasleep van een superleuk, maar vol weekend. Toch ging het deze keer verbazingwekkend goed: al na 5 minuten stroomde de energie weer door mijn lichaam en een uur lang dacht ik nergens anders aan dan rechts-links-rechts-rechts-HOEK! Na de les was ik trots, blij en zo ontzettend dankbaar. Dankbaar voor mijn gezonde lichaam dat weer een heel uur voluit kan boksen. Dankbaar dat er veel meer kracht in mijn lichaam zit dan ik soms denk. Dankbaar dat ik überhaupt weer gezond ben.

Soms gaat het even wat minder en voel ik dat ik gas terug moet nemen. En dat is ook goed. Maar ik vertrouw er ook op dat mijn lichaam heel veel aankan. Misschien nog wel veel meer dan ik nu denk/voel. Onthoud dat je lichaam in essentie perfect is en altijd naar de juiste balans zoekt. De opdracht voor je geest is, denk ik, luisteren naar de signalen die je lichaam geeft én af en toe je grenzen op durven zoeken. Want daar krijg je weer zelfvertrouwen van!

No Comments Yet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *